Безсумнівно ви вже чули про новий коронавірус COVID-19 (або 2019-nCoV), який поширився по світу і внаслідок якого в нашій країні ввели профілактичний карантин. З одного боку це правильний і корисний захід, покликаний обмежити великі скупчення людей і не допустити розповсюдження інфекції, а от з іншого – карантин це вимушена ізоляція контактів, тимчасове закриття шкіл, дитячих садків, ВУЗів. Діти залишаються вдома і потрібно займати їх вільний час корисними заняттями.

     І в цьому ключі гарною підмогою стають саме настільні ігри, які дозволять не тільки з користю провести час, а й чудово розважитися. У цій збірці у нас не буде компанійських ігор. Їх місце займуть тематичні, сімейні і соло ігри.
 

 


     І звичайно ж, перша гра яку ми хочемо запропонувати вашій увазі, це – «Пандемія». Гра, тематика якої як ніколи актуальна. Пропонуємо вам долучитися до загальної боротьби з чотирма вірусами. Обирайте персонажів, і подорожуйте по всьому світу. Збирайте наукові дані, будуйте медичні лабораторії і допомагайте вченим тимчасово припиняти розповсюдження вірусів, поки не винайдете вакцину. Гра досить проста з точки зору правил, але дуже динамічна, цікава, і має великий запас реіграбельності. Механіка «Пандемії» виявилася настільки вдалою і популярною серед шанувальників настільних ігор, що було видано безліч різних версій гри в найрізноманітніших сеттингах, починаючи від потопу, що загрожує поглинути береги Нідерландів і закінчуючи захистом земель Риму від навали варварів. Обирайте гру собі до смаку.

 


     До речі, радимо звернути особливу увагу на гру «Пандемія. Спадщина». Це трохи ускладнена версія базової гри, яка пропонує гравцям цілу величезну кампанію, що складається з 12 місій. І що особливо круто – від місії до місії гра міняється. Додаються нові фішки, персонажі, правила. Усі компоненти запечатані в спеціальних коробочках і гра сама інструктує, коли потрібно відкрити той чи інший контейнер, наклеїти наклейку або знищити (так-так, вам не почулося) якусь карту. Повірте, сюжетні повороти «Пандемії Спадщина» дивували навіть найдосвідченіших гравців. Недарма ця гра кілька років впевнено тримала перше місце в ТОП 100 найкращих настільних ігор, і була зміщена з нього лише грою «Похмура Гавань» (Gloomhaven). Зараз актуальною грою серії «Спадщина», вважається наступна частина, яка називається «Пандемія. Спадщина: 2 Сезон», з ще більш відполірованими механіками і захоплюючим сюжетом. Резюмуючи: «Пандемія» – це відмінна гра для карантину, яка ще більше підкреслює атмосферу, мотивуючи вкласти усі розумові сили в боротьбу із вірусами!
 
 

     Новітня наша локалізація, гра «Періодика Гра Елементів», також буде чудовим вибором для захоплюючого сімейного настільного вечора. Приміряйте на себе лабораторний халат, адже ми будемо займатися хімією і подорожувати періодичною системою елементів. Класичні механіки збору сетів і прораховування руху між групами елементів чудово поєднуються в яскравій і стильній обгортці. Прості і зрозумілі правила дозволять вам швидко освоїтися в грі, повторити шкільний курс хімії, а дітей познайомлять з азами періодичної системи і з наборами груп елементів. Гра досить реіграбельна, за рахунок великої кількості поєднання карт і різноманітних секретних задач!
 
 
     Ще однією неймовірно крутою кооперативною настільною грою можна вважати практично модульну настолку «Агентство «Час». Б'ємось об заклад, ви як мінімум чули про неї, тому що кілька років тому вона ураганом увірвалася в світ настільних ігор і своєю неймовірною атмосферою полонила безліч гравців. Ну а якщо ви якимось чином пропустили цю гру, то справа ось у чому ...

... в не настільки віддаленому майбутньому, людство навчилося подорожувати в часі, і ці подорожі стали вкрай важливі, бо в різних епохах почали відбуватися якісь аномалії, які могли вкрай негативним шляхом вплинути на весь хід історії. З найкращих секретних агентів був створений спеціальний загін часу, який вирушав на десятки, сотні і навіть тисячі років у минуле, щоб розгадати причини виникнення аномалій і зробити все, щоб не допустити їх.
Саме вам доведеться стати цими агентами і вкотре врятувати світ.

     Ми не випадково назвали цю настільну гру модульною. Справа в тому, що в базовій версії гри знаходиться ігрове поле, токени, фішки, жетони та інші компоненти для повноцінної гри. А також колода карт пригод. Саме колоди пригод і є серцем гри. І ось тут нам доведеться трохи засмутити вас і дуже сильно порадувати. Засмутити, тому що як тільки ви розгадаєте таємницю аномалії, грати повторно в той же самий квест буде нецікаво, але зате до цієї гри вже вийшло дуже багато різних нових пригод, які складаються лише з колод карт, тим паче, якщо ви придбали базову версію гри, то у вас вже є всі необхідні компоненти для повноцінної гри. І повірте, нові пригоди просто неймовірні. Ви побуваєте в античному Єгипті, врятуєте корабель, який застряг в крижаному полоні, візьмете участь в хрестовому поході, побуваєте на піратському кораблі і побачите своїми очима інтриги золотого століття Голлівуду. Практично кожен квест розрахований на 3-6 годин гри, ба більше, завдяки розумній системі збереження, ви зможете в будь-який момент зупинитися і продовжити грати пізніше, саме з того моменту де й зупинилися. Відмінний варіант вирватися за межі кімнати, квартири, будинку, країни, світу і навіть епохи під час карантину, та й навіть поза ним. Запевняємо вас, «Агентство «Час» того варте!

 

     А ось ще скажімо, «Серп». Крутезна гра, чи не так? Глибока, стратегічна, з похмурими, часом дорослими ілюстраціями. І з досить непростими правилами. А так хочеться долучити дітей не просто до настільного хобі, а й показати наскільки цікавими можуть бути комплексні механіки. Тому, радимо звернути увагу на молодшого брата цієї гри, настолку під назвою «Мій маленький Серп», розраховану для дітей. Так, тут спрощені правила, повністю перемальовані ілюстрації, та й взагалі в тому чи іншому сенсі змінені безліч нюансів, але за відчуттями від гри, це той же «Серп». Тут ми будемо грати за кумедних тваринок, збирати фрукти. Виконувати дії ми також будемо на своєму персональному планшеті, проте їх кількість скорочено до трьох. Нема тут і треків сили і популярності замість них на полі з'явилися треки дружньості, пирогів і трофеїв. Всім шанувальникам великої версії гри, вкрай рекомендуємо зіграти в «Мій маленький Серп» з дітьми. В будь-якому випадку ви не прогадаєте.

 
 
 

 

     Але що ж робити, якщо родичі зайняті сімейними клопотами, а так хочеться пограти в якусь настолочку?! Не біда, адже ми пропонуємо набір з трьох міні ігор «Penny Papers». Це серія ігор для одного гравця (хоча насправді в неї можна грати компанією з будь-якої кількості учасників), з популярною нині механікою Roll & Write, що означає «Кинь кубик і запиши». Разом з хоробрими дослідниками піратських островів, загублених джунглів і храмів, вам доведеться кидати спеціальний кубик з різними символами і замальовувати їх в спеціальних клітинках лабіринтів стильних блокнотів. Ігри цієї серії відрізняються за ступенем складності, а також пропонують унікальний і захоплюючий геймплей. Партія в кожну з таких ігор потребує не більше 15-20 хвилин, і відразу ж захочеться зіграти ще раз, щоб побити свій власний рекорд. Час за грою в «Penny Papers» летить непомітно!

 


     А чому б і не зайнятися створенням красивих вітражів в настільній грі «Саграда»? Вона також розрахована на 1-4 гравців і соло режим, представлений в ній, вигідно відрізняється своїм творчим елементом. З різнокольорових напівпрозорих кубиків, що символізують шматочки скла, гравцеві необхідно складати вітражі, дотримуючись інструкцій на картах завдань. Гра пропонує прості правила, захоплюючий геймплей, високий рівень реіграбельності і відмінну якість компонентів.
 
     Для поціновувачів містичної літератури, шанувальників таланту Г.Ф. Лавкрафта, а також для всіх тих, хто любить атмосферні, захоплюючі настолки, пропонуємо настільну гру «Жах Аркгема. Карткова Гра». Вирушайте в Америку часів сухого закону, розквіту підприємництва в густій ​​атмосфері нуара. У багатостраждальному містечку Аркгем, що знаходиться в штаті Массачусетс, почали відбуватися загадкові містичні явища і тільки ви зможете врятувати увесь світ від таємничого стародавнього божества.

     Одна з найпопулярніших настільних карткових ігор тепер доступна і українською мовою. Сотні комбінацій карт, стильні ілюстрації, різноманітні герої зі своїми особливими уміннями, кінематографічні повороти сюжету, міфічні монстри, несподівані розв'язки і багато іншого чекає на вас в цій неймовірній грі. Чудово підходить для соло режиму, під світлом настільної лампи і з великим горнятком чаю.
 
 

 

     В першу чергу, це звичайно «Доббл». На кожній з 55 карток зображені по 8 предметів. Гравцям необхідно шукати пари однакових малюнків, які можуть різнитися кольором, або розміром. Швидка, барвиста і захоплююча гра на уважність і реакцію. Правила передбачають кілька варіантів гри, для більшої варіативності і реіграбельності.
 
 

     «Швидерця» – чергова активна настільна гра для маленьких непосид. На численних картках гри зображені різні предмети 5 кольорів. Завдання гравця – якомога швидше зорієнтуватися, викласти маленькі пластикові відерця в тому ж порядку і кольоросполученні, що на ілюстрації і ляснути по мініатюрному дзвіночку. Якщо завдання гравець виконав швидше за інших, і що більш важливо, без помилок, то в цьому раунді він перемагає і гра триває далі.

 


     Ну і щоб завершити хет-трик ігор що вимагають від гравців спритності і вправності, представляємо вам «Mistakos». Гру, де потрібно будувати вежу зі ... стільчиків! Не переживайте, стільчики мініатюрні, пластикові та різнокольорові. Мета гри – якнайшвидше позбутися своїх стільчиків, споруджуючи з них вежу. На щастя, спинки цих предметів меблів мають різні отвори, так, що в них зручно чіпляти ніжки інших стільців. Якщо ж ваша вежа розвалиться, то доведеться забрати стільчики, що впали, собі. Гра тренує просторове мислення і дрібну моторику рук. Якісні, барвисті компоненти і прості правила завершують образ захоплюючої настільної гри!

 

     Після швидких і енергетичних ігор на спритність саме час дати бій кумедним монстрам з гри «Монстри, до Шафи». Пізно вночі з шафи вилазять монстри, зовсім як в мультфільмі «Корпорація Монстрів». Однак незважаючи на їх вигляд, монстри насправді досить полохливі і бояться різних іграшок. У цій грі гравцям необхідно заганяти монстрів назад у шафу, знаходячи потрібний жетон з іграшкою серед безлічі інших токенів. А для цього обов'язково потрібно запам'ятати, де яка іграшка лежить. Гра відмінно тренує уважність, пам'ять, а також має просто чудовий вигляд.

 


     А ось ще «Геометрія Уяви» – прозорі картки з абстрактними геометричними фігурами, за допомогою яких можна пояснити все на світі. Просто прочитайте завдання і сумістіть фігури на картках таким чином, щоб інші гравці здогадалися, про що йде мова. Перемога в настільній грі «Геометрія Уяви» – справа вторинна, а на перший план виходить винахідливість, фантазія і логіка. Це відмінна карткова гра, яку просто обожнюють як діти так і дорослі!
 
 
     Карантин в країні – це ні в якому разі не привід для паніки. Пам'ятайте, що слід ретельно мити руки, уникати зайвих контактів, дотримуватися рекомендацій МОЗ та ВООЗ, повноцінно харчуватися, добре висипатися, частіше посміхатися і отримувати позитивні емоції. А що може бути приємніше, ніж нова настолочка і затишний сімейний вечір?! Будьте здорові!
Інші записи
Ігромаг на Книжковій країніІгромаг на Книжковій країніЗбір для джедаїв ППОЗбір для джедаїв ППОБлагодійна ігротека в клубі «Ігромаг»: збір для фонду «Добрі донати»Благодійна ігротека в клубі «Ігромаг»: збір для фонду «Добрі донати»Ігротеки березня від клубу настільних ігор ІгромагІгротеки березня від клубу настільних ігор ІгромагСередньовіччя в настільних іграхСередньовіччя в настільних іграх14 лютого: що подарувати коханим?14 лютого: що подарувати коханим?Все що потрібно знати про Dungeon and DragonsВсе що потрібно знати про Dungeon and DragonsЗвіт новорічного флешмобуЗвіт новорічного флешмобуІгротеки лютогоІгротеки лютогоГуцульські ігротекиГуцульські ігротекиНастільні ігри про космос: відправляймось у пригодуНастільні ігри про космос: відправляймось у пригодуТОП карткових ігор: для двох чи компаніїТОП карткових ігор: для двох чи компаніїКлуб настільних ігор: розклад на січеньКлуб настільних ігор: розклад на січеньЗ Новим Роком 2024!З Новим Роком 2024!Плани видавництва на 2024 рікПлани видавництва на 2024 рікЗвіт видавництва за рікЗвіт видавництва за рікЗвіт благодійності за рікЗвіт благодійності за рікВітаємо зі святом Різдва Христового!Вітаємо зі святом Різдва Христового!Графік роботи на Різдво та Новий рік 2023-2024Графік роботи на Різдво та Новий рік 2023-2024Розклад пʼятничних ігротек в грудніРозклад пʼятничних ігротек в грудніЯк обрати найкращі подарунки на Новий рік та Різдво?Як обрати найкращі подарунки на Новий рік та Різдво?Ігромаг на Book Weekend та Всі. СвоїІгромаг на Book Weekend та Всі. СвоїІгротека в книгарні-кав’ярні «Моя книжкова полиця»Ігротека в книгарні-кав’ярні «Моя книжкова полиця»Поздоровляємо з Днем Збройних Сил України 2023!Поздоровляємо з Днем Збройних Сил України 2023!Запас на зиму з літа: настільні ігри для комфортної гри під час блекаутівЗапас на зиму з літа: настільні ігри для комфортної гри під час блекаутівНастільні ігри в жанрі детектив: новинки і передзамовленняНастільні ігри в жанрі детектив: новинки і передзамовленняІгротеки місяця з іграми з Ессену в Клубі ІгромагІгротеки місяця з іграми з Ессену в Клубі ІгромагФінансова грамотність в настільних іграхФінансова грамотність в настільних іграхЯк з’явилась перша настільна гра?Як з’явилась перша настільна гра?Ігротека в книгарні-кав’ярні «Моя книжкова полиця»Ігротека в книгарні-кав’ярні «Моя книжкова полиця»


   UA | RU

Програма лояльностіМоє замовленняСтатуси проєктівХочу локалізаціюКлуб ІгромагПартнерамОплата і доставкаОбмін та повернення товаруКонтакти

Мій кабінетCписок бажань

м. Київ, вул. Івана Франка, 12(095) 589-03-97(067) 589-03-97(093) 589-03-97 Пн-Пт: 10:00-20:00 | Сб-Нд: 12:00-18:00
  
Знижка 10% на перше
замовлення при реєстраціїЗареєструватись